ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Novi Kongres počinje sa radom

Novoizabrani članovi Predstavničkog doma i Senata položili su zakletvu, a Predstavnički dom će već danas glasati o jednom zakonskoim predlogu

Senator Ted Kruz, iz Teksasa, polaže zakletvu pred američkim potpredsednikom Džoom BajdenomSenator Ted Kruz, iz Teksasa, polaže zakletvu pred američkim potpredsednikom Džoom Bajdenom
x
Senator Ted Kruz, iz Teksasa, polaže zakletvu pred američkim potpredsednikom Džoom Bajdenom
Senator Ted Kruz, iz Teksasa, polaže zakletvu pred američkim potpredsednikom Džoom Bajdenom
Glas Amerike
Predstavnički dom američkog Kongresa u novom sastavu već danas će početi sa radom glasanjem o 9 milijardi dolara pomoći za pokrivanje troškova osiguranja za žrtve uragana Sendi, koji je teško pogodio neka naseljena mesta duž američke Istočne obale.
 
Vodeći članovi Predstavničkog doma preinačili su raniju odluku i prvo glasanje zakazali za danas, posle oštrih kritika svojih kolega iz uraganom pogođenih oblasti što na prethodnom zasedanju nije glasano o pomenutoj pomoći.
 
U superoluji Sendi, koja se u oktobru svom snagom obrušila na delove Istočne obale, uništeno je na hiljade kuća i ukupna šteta se meri milijardama dolara. Najmanje 125 ljudi je poginulo.
 
Glasanje o drugom paketu pomoći, u vrednosti od 51 milijarde dolara, zakazano je za 15. januar.
 
Narednih nedelja, pred novim sastavom Kongresa koji je položio zakletvu u četvrtak, naći će se još uvek nerešeni problemi sve većeg spoljnog duga zemlje, velikog broja ilegalnih imigranata i kontroverzna debata o kontroli vatrenog oružja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE