sreda, 10. februar 2016

Aktuelno

Čavezovo stanje ozbiljno

Stanje venecuelanskog predsednika Uga Čaveza pogoršalo se posle operacije od raka, zbog komplikacija u vezi sa infekcijom pluća

Žena sa slikom venecuelanskog predsednika Uga Čaveza donosi njegovu sliku na misu u jednoj crkvi u Havani, na KubiŽena sa slikom venecuelanskog predsednika Uga Čaveza donosi njegovu sliku na misu u jednoj crkvi u Havani, na Kubi
x
Žena sa slikom venecuelanskog predsednika Uga Čaveza donosi njegovu sliku na misu u jednoj crkvi u Havani, na Kubi
Žena sa slikom venecuelanskog predsednika Uga Čaveza donosi njegovu sliku na misu u jednoj crkvi u Havani, na Kubi
Glas Amerike
Vlada Venecuele saopštila je da se zdravstveno stanje predsednika Uga Čaveza iskomplikovalo zbog teške infekcije pluća.
 
Ministar informacija Ernesto Vijegas rekao je juče da je infekcija izazvala teškoće u disanju zbog kojih je predsednik Čavez pod strogim lekarskim nadzorom. On nije izneo nikakve druge pojedinosti.
 
Lider Venecuele nije viđen u javnosti otkada je operisan od raka, 11. decembra u jednoj kubanskoj bolnici. On je 2011. objavio da boluje od raka, ali nije rekao koje vrste niti koliko je njegov slučaj težak.
 
Ranije ove nedelje, potpredsednik Nikolas Maduro opisao je Čavezovo stanje kao “delikatno”. Opozicioni lideri u Venecueli zahtevaju više informacija o predsednikovom zdravstvenom stanju.
 
Čavez je trebao da 10. januara položi zakletvu pošto je na izborima u oktobru pobedio opozicionog lidera Enrikea Kaprilesa.
 
Prema venecuelanskom ustavu, ako predsednik premine ili bude proglašen nesposobnim za tu funkciju, novi izbori moraju da budu održani u roku od 30 dana.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
09.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE