subota, 30. april 2016

Aktuelno

Desetine poginulih u predgradju Damaska

Opozicioni aktivisti navode da su desetine ljude poginule u vazdušnom napadu vladinih snaga, kada je pogodjena lokalna benzinska pumpa.

Sirijci izvlače čoveka ranjenog u eksploziji pumpe u pregradju Mleiha. Autentičnost snimka jednog gradjanina-reportera potvrdjena je na osnovu izveštavanja AP-a.
Sirijci izvlače čoveka ranjenog u eksploziji pumpe u pregradju Mleiha. Autentičnost snimka jednog gradjanina-reportera potvrdjena je na osnovu izveštavanja AP-a.
Glas Amerike
Opozicioni aktivisti u Siriji javljaju da su u današnjem vazdušnom napadu vladinih snaga na benzinsku pumpu u okolini Damaska, navodno poginule desetine ljudi koji su čekali u redu za gorivo.

Aktivisti kažu da se napad dogodio u predgrađu Mlejha na istoku grada, koje delimično kontrolišu pobunjenici. Sirijci često satima čekaju za gorivo na benzinskim pumpama širom zemlje, zbog nestašice goriva posle gotovo dvogodišnjih sukoba pobunjenika i vlade predsednika Bašara al-Asada.

Opozicija takođe javlja da dve strane vode žestoku borbu pored aerodroma u pokrajini Idlib na severu zemlje, dan pošto je sličan sukob naveo zvaničnike da zatvore aerodrom u Alepu.

Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javlja da su pobunjenici napali vojni aerodrom pored Taftanaza i da u tom napadu učestvuju pripadnici islamskih ekstremističkih organizacija. Vlada još nije potvrdila vest o tom napadu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE