petak, 29. april 2016

Aktuelno

Nasukao se ploveći naftni toranj

Toranj se po teškom moru odvojio od brodova koji ga opslužuju i nasukao na nepristupačnom delu obale ali je sva posada spasena

Ploveći naftni tornjevi su čitava ostrva sa ogromnom opremom za eksploataciju nafte iz podmorskih nalazištaPloveći naftni tornjevi su čitava ostrva sa ogromnom opremom za eksploataciju nafte iz podmorskih nalazišta
x
Ploveći naftni tornjevi su čitava ostrva sa ogromnom opremom za eksploataciju nafte iz podmorskih nalazišta
Ploveći naftni tornjevi su čitava ostrva sa ogromnom opremom za eksploataciju nafte iz podmorskih nalazišta
Glas Amerike
Ogroman ploveći toranj za eksploataciju nafte, vlasništvo kompanije Šel ojl, nasukao se na nepristupačnom delu obale američke države Aljaske.
 
Američka Obalska straža saopštila je da se toranj Kiluk, sinoć po uzburkanom moru u Zalivu Aljaske, odvojio od broda koji ga je opsluživao i da je remokrer za koji je bio vezan morao da ga otkači. Za manje od jednog sata toranj se nasukao na stenovitu obalu nenastanjenog ostrva Sitkalidak, pri vetru koji je dostizao brzinu veću od 100 kilometara sat.
 
Posada tornja spasena je pre nego što se nasukao. Funkcioneri kažu da se u rezervoarima tornja nalazi 567 hiljada litara dizel goriva i 45 hiljada litara hidrauličkog ulja i ulja za podmazivanje, ali da za sada nema znakova curenja.
 
Ova nezgoda je poslednja u nizu koje je kompanija Šel pretrpela u traganju za naftom u arktičkim vodama Aljaske, kojem se protive američki Indijanci i ekološke grupe, uz mnoge probleme sa havarijama opreme za bušenje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE