subota, 30. april 2016

Aktuelno

7 humanitarnih radnika ubijeno u Pakistanu

Šest žena i jedan muškarac ubijeni su dok su se vraćali iz humanitarne akcije na severozapadu zemlje. Niko nije preuzeo odgovornost.

Napade na humanitarne radnike u Pakistanu najčešće vrše ekstremističke grupeNapade na humanitarne radnike u Pakistanu najčešće vrše ekstremističke grupe
x
Napade na humanitarne radnike u Pakistanu najčešće vrše ekstremističke grupe
Napade na humanitarne radnike u Pakistanu najčešće vrše ekstremističke grupe
Glas Amerike
Grupa naoružanih ljudi u severozapadnom Pakistanu napala je jedno vozilo sa humanitarnim radnicima ubivši sedmoro.
 
Predstavnik pakistanske nedržavne organizacije Podrška sa radim rešenjima, Mohamad Rafik, izjavio je za Glas Amerike da su šest žrtava bile žene – pet učiteljica i jedna zdravstvena radnica. Pored njih ubijen je i jedan muškarac, dok je vozač ranjen.
 
Rafik je rekao da se napad dogodio u distriktu Svabi, u pokrajini Kajber-Paktunkva, oko 75 kilometara severozapadno od prestonice Islamabada. On je dodao da su se žrtve vraćale kući kada su ih presreli napadači na motorciklima.
 
Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad. Predstavnik pomenute nedržavne organizacije rekao je da njihovim aktivistima nije ranije prećeno i da je ovo prvi incident te vrste.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE