petak, 29. april 2016

Aktuelno

Poruke svetskih lidera povodom Nove godine

Mnogi politički i verski lideri u svetu obratili su se javnosti zalažući se za mir i napredak

Građani Moskve dočekali su Novu godinu uz spektakularan vatromet na Crvenom trguGrađani Moskve dočekali su Novu godinu uz spektakularan vatromet na Crvenom trgu
x
Građani Moskve dočekali su Novu godinu uz spektakularan vatromet na Crvenom trgu
Građani Moskve dočekali su Novu godinu uz spektakularan vatromet na Crvenom trgu
Glas Amerike
Mnogi svetski lideri uputili su poruke javnosti povodom nastupanja nove 2013. godine.
 
Papa Benedikt poželeo je svetu mir i osudio nesrazmeru između bogatih i siromašnih, tokom novogodišnje mise u Crkvi svetog Petra, u Rimu. Poglavar Katoličke crkve kritikovao je, kako je rekao, “neregilusani finansijski kapitalizam”.
 
Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je Ruse da rade zajedno, “odvažno krenu napred” i odupru se izazovima u 2013.
 
U neočekivanom obraćanju preko medija severnokorejski lider Kim Džong Un rekao je da će važan zadatak ove godine biti izglađivanje nesuglasica između Severne i Južne Koreje. On je takođe govorio o razvijanju severnokorejske privrede.
 
Predsednik Burme, Tein Sein, založio se za veće poverenje između vlade i građana. On je rekao da je svet “zadivljen” političkim napretkom u njegovoj zemlji posle prelaska sa vojne na civilnu vladavinu.
 
Kenijski predsednik Mvai Kibaki obeležio je Novu godinu zalaganjem za miroljubivo sprovođenje izbora u zemlji, u kojoj raste napetost uoči glasanja zakazanog za mart. Kibaki je rekao da bi mir tokom izbora poslao poruku svetu da je Kenija “svetionik demokratije, slobode i građanskih prava”.
 
U Venecueli, građani su se okupljali u crkvama i po trgovima moleći se za obolelog predsednika Uga Čaveza, posle vesti o novim komplikacijama koje ima otkada je prošlog meseca operisan od raka. Prema izveštajima, Čavez sada pati od infekcije disajnih organa.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE