utorak, 09. februar 2016

Aktuelno

Rusija poziva Siriju na dijalog sa opozicijom

Ruski ministar inostranih poslova založio se za dijalog Asadove vlade sa opozicijom dok opozicioni aktivisti odbacuju mogućnost takvih razgovora

Aktivistički sveštenik Muaz al-Katib govori na generalnoj skupštini Sirijskog nacionalnog saveta, u Dohi, 11. novembraAktivistički sveštenik Muaz al-Katib govori na generalnoj skupštini Sirijskog nacionalnog saveta, u Dohi, 11. novembra
x
Aktivistički sveštenik Muaz al-Katib govori na generalnoj skupštini Sirijskog nacionalnog saveta, u Dohi, 11. novembra
Aktivistički sveštenik Muaz al-Katib govori na generalnoj skupštini Sirijskog nacionalnog saveta, u Dohi, 11. novembra
Glas Amerike
Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas zamenika sirijskog ministra inostranih poslova da započne razgovore sa opozicijom u pokušaju da se okonča skoro 21-mesečni sukob u Siriji.
 
Ali jedan lider opozicije uzvratio je oštrom kritikom na račun Rusije, dok aktivisti kažu da ih ne interesuju razgovori sa sirijskim predsednikom Bašarom al-Asadom.
 
Posle susreta sa svojim egipatskim kolegom u Moskvi Lavrov je rekao da je Kremlj uvek tvrdio da je dijalog neophodan za napredak ka miru u Siriji.
 
Ranije danas, zamenik ruskog ministra inostranih poslova Mihail Bogdanov, izjavio je za rusku novinsku agenciju RIA Novosti da je Moskva poslala poziv za razgovor Sirijskom nacionalnom savetu, vodećoj opozicionoj grupi van zemlje koju mnoge države priznaju za legitimnu vladu Sirije.
 
Opozicioni lider Mouaz al-Katib rekao je danas u intervjuu za televiziju Al-Džazira da isključuje mogućnost putovanja u Moskvu i zatražio izvinjenje od Rusije zbog njene podrške Asadu.
 
Dan ranije, predstavnik sirijske opozicione koalicije rekao je da će ta grupa prihvatiti svako rešenje koje isključuje Asada i njegove doglavnike.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
09.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE