nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Američka kompanija nudiće letove na Mesec

Put do zemljinog saputnika i dvodnevni boravak na njemu, krajem ove decenije, koštao bi oko milijardu i po dolara

Astronauti, članovi misije Apolo 17, na MesecuAstronauti, članovi misije Apolo 17, na Mesecu
x
Astronauti, članovi misije Apolo 17, na Mesecu
Astronauti, članovi misije Apolo 17, na Mesecu
Glas Amerike
Američka kompanija Golden spajk, koju su osnovali neki bivši direktori američke svemirsk agencije NASA, saopštila je da će pre kraja ove decenije početi da nudi turističke letove do Meseca.
 
Kompanija procenjuje da će let do meseca za dvoje, boravak od maksimalno dva dana i povratak na zemlju koštati oko milijardu i po dolara.
 
Kompanija namerava da pomenutu turu ponudi “državama, pojedincima i korporacijama, sa ambicijama i ciljevima da istražuju mesec”, po ceni koja je samo delić cene sličnih programa koje bi organizovala država.
 
Golden spajk navodi da bi cena bila niska zahvaljujući upotrebi postojećih raketa i kapsula i da bi bilo neophodno konstruisati samo nova svemirska odela i modul za spuštanje na mesec. Takođe se razmišlja o drugim izvorima prihoda, kao što je prodaja reklamnog prostora na svemirskim letelicama.
 
Vest je objavljena uoči današnje 40. godišnjice lansiranja kapsule Apolo 17, kojom je svemirska agencija NASA poslednji put poslala ljudsku posadu na mesec.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE