sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Na Marsu ništa novo

Nasuprot očekivanjima naučnici u projektu Marsovski rover nisu mogli da potvrde da je Kjuriositi otkrio tragove života na crvenoj planeti

Marsovski rover Kjuriositi prikuplja uzorke tla specijalnom robotizovanom kašikomMarsovski rover Kjuriositi prikuplja uzorke tla specijalnom robotizovanom kašikom
x
Marsovski rover Kjuriositi prikuplja uzorke tla specijalnom robotizovanom kašikom
Marsovski rover Kjuriositi prikuplja uzorke tla specijalnom robotizovanom kašikom
Glas Amerike
Marsovski rover svemirske atgencije NASA analizirao je uzorke marsovskog tla. Uprkos očekivanjima naučnici nisu mogli da potvrde da su pronašli dokaze o tragovima života.
 
U razgovoru sa novinarima, juče u San Francisku, naučnici su izjavili da u ovoj fazi misije nisu ni očekivali da će naći, kako su rekli, “neku od kockica od kojih je sagrađen život”.
 
Prošlog meseca jedan od naučnika NASE rekao je da će novi podaci koje je poslao rover “ući u istoriju”, što je podstaklo nagađanja da je pronađen trag o tome da je na Marsu nekada bilo života.
 
Ali naučnici te misije sada kažu da je Kjuriositi jednostavno našao neke – kako je rečeno – “interesantne sastojke” u uzorcima “tipičnog marsovskog tla”.
 
Instrumenti na roveru otkrili su tragove sumpora, supstanci na bazi hlora i molekule vode. Naučnici NASE kažu da to ipak nije neobično i da ne znači da je tamošnje tlo mokro. Oni naglašavaju da je “strpljenje srednje ime Kjuriositija.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE