subota, 30. april 2016

Aktuelno

Kina dobila novog lidera

Ši Đinping preuzeo položaj generalnog sekretara Komunističke partije, dok će u martu preuzeti i položaj predsednika države

Članovi novog najužeg kineskog rukovodstva izlaze na podijum u Velikoj sali naroda, u PekinguČlanovi novog najužeg kineskog rukovodstva izlaze na podijum u Velikoj sali naroda, u Pekingu
x
Članovi novog najužeg kineskog rukovodstva izlaze na podijum u Velikoj sali naroda, u Pekingu
Članovi novog najužeg kineskog rukovodstva izlaze na podijum u Velikoj sali naroda, u Pekingu
Glas Amerike
Ši Đinping je imenovan za novog lidera Kine pošto je preuzeo položaje generalnog sekretara vladajuće Komunističke partije i predsedavajućeg uticajne vojne komisije.

Potpredsednik Ši, za koga se dugo očekivalo da će preuzeti kontrolu nad partijom od predsednika Hua Đintaoa, izašao je danas na podijum Velike sale naroda u Pekingu, zajedno sa šest članova novog kineskog Stalnog komiteta.

U govoru koji je uživo prenosila državna televizija, Ši - koji će u martu preuzeti položaj predsednika države - rekao je da su novi lideri suočeni sa „ogromnom odgovornošću“, ali da će se boriti za bolji život svih milijardu i 300 miliona stanovnika Kine.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE