četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Tojota opoziva 2,7 miliona vozila

Kompanija Tojota opozvala je 2 miliona i 700 hiljada vozila širom sveta zbog problema sa upravljačem i pumpom za vodu.

x
Glas Amerike
Kompanija Tojota opozvala je 2 miliona i 700 hiljada vozila širom sveta zbog problema sa upravljačem i pumpom za vodu. To je drugi veliki opoziv u protekla dva meseca za najvećeg u svetu proizvođača automobila.
 
Problemi su se pojavili kod 14 modela, uključujući drugu generaciju popularnog hibrida Prius, zatim Korolu, Viš (Wish) i druga vozila proizvedena između 2000. i 2011. godine.
 
Oko milion i po defektnih vozila je u Japanu dok su ostala raštrkana po svetu, uključujući 670 hiljada u Sjedinjenim Državama i 496 hiljada u Evropi.
 
Tojota je danas saopštila da nema podataka o bilo kakvim nesrećama povezanim sa tim kvarovima.
 
Najnoviji opoziv je nova neprijatnost za Tojotu koja je prošlog meseca opozvala 7 miliona i 400 hiljada vozila zbog potencijalne opasnosti od požara na prekidaču za električne prozore.
 
Ugled Tojote pretrpeo je udarac posle masovnih opoziva 2009. i 2011. zbog nedostataka koji su na nekim vozilima dovodili do nekontrolisanog ubrzavanja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE