ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Smena kineskog rukovodstva

Kineski predsednik Hu Đintao povukao se sa položaja šefa Komunističke partije u roku redovne smene rukovodstva koja se događa svakih 10 godina

Dekoracije u Velikoj sali naroda u Pekingu, u kojoj se održava kongres kineske Komunističke partijeDekoracije u Velikoj sali naroda u Pekingu, u kojoj se održava kongres kineske Komunističke partije
x
Dekoracije u Velikoj sali naroda u Pekingu, u kojoj se održava kongres kineske Komunističke partije
Dekoracije u Velikoj sali naroda u Pekingu, u kojoj se održava kongres kineske Komunističke partije
Glas Amerike
Kina se sprema da obelodani imena novih najviših lidera koji će pomagati sledećem predsedniku i premijeru da se izbore sa glavnim izazovima kao što su usporavanje ekonomskog rasta i širenje javnog nezadovoljstva zbog korupcije vlasti.

Novi lideri će sutra stupiti na podijum u Velikom holu naroda u Pekingu u okviru proglašenja članova narednog Stalnog komiteta Politbiroa, koji odlučuje o svim najvažnijim stvarima u zemlji.

Gotovo je sigurno d će u Stalnom komitetu biti i verovatni novi predsednik Ši Đingping i novi premijer Li Kećijang, koji su bili članovi i dosadašnjeg devetočlanog Stalnog komiteta.

Ostalih sedam članova odlazi u penziju, ali još nije zvanično saopšteno ko će ih zameniti. Postoje i pretpostavke da će broj članova Stalnog komiteta da se smanji sa devet na sedam.

Kineski predsednik u odlasku Hu Đintao, danas je otišao sa položaja šefa Komunističke partije, završnog dana partijskog kongresa, na kojem se svakih deset godina menja vodeća garnitura u zemlji. Očekuje se da na njegov položaj u partiji sutra bude imenovan njegov potpredsednik, Ši Đinping.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE