četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Prisustvo u Avganistanu posle 2014.

Sjedinjene Države razmatraju angažovanost američkih oružanih snaga u Avganistanu posle povlačenja borbenih trupa 2014. godine

Američki sekretar za odbranu, Lion Paneta
Američki sekretar za odbranu, Lion Paneta
Glas Amerike
Američki sekretar za odbranu Lion Paneta kaže da se Pentagon i Bela kuća dogovaraju o prisustvu američkih oružanih snaga u Avganistanu posle povlačenja borbenih trupa, 2014. godine.

Paneta je novinarima u vojnom avionu na putu za Australiju, danas rekao da je komandant koalicionih snaga u Avganistanu, general Džon Alen, podneo plan za dalje podržavanje antiterorističkih akcija i obučavanje avganistanskih snaga.

U međuvremenu, nemački ministar odbrane Tomas de Majzer doputovao je danas u Avganistan gde će razmotriti sadašnju predaju bezbednostih zadataka avganistanskim snagama.

On je rekao da će Nemačka u roku od nedelju dana odlučiti o svom sledećem koraku u procesu postepenog povlačenja nemačkih snaga iz Avganistana.

Nemačka ima oko 4900 vojnika u Avganistanu i taj kontingent je treći po veličini u okviru koalicionih snaga.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE