sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Iran potvrdio napad na bespilotnu letelicu SAD

Iran potvrdio da su njegovi ratni avioni otvorili vatru na jednu američku nenaoružanu bespilotnu letelicu iznad Persijskog zaliva

Američka bespilotna letelica tipa PredatorAmerička bespilotna letelica tipa Predator
x
Američka bespilotna letelica tipa Predator
Američka bespilotna letelica tipa Predator
Glas Amerike
Iran je potvrdio izveštaj američkog Sekretarijata za odbranu da su prošle nedelje dva iranska ratna aviona otvorila vatru na jednu nenaoružanu američku bespilotnu letelicu nad Persijskim zalivom.
 
Na internet stranici Iranske studentske novinske organizacije navedena je izjava iranskog ministra odbrane Ahmada Vahidija koji je rekao da su iranske oružane snage preduzele akciju protiv jednog nepoznatog aviona koji je ušao u iranski vazdušni prostor. Ta izjava je u suprotnosti sa tvrdnjom Pentagona da je američka letelica napadnuta u međunarodnom vazdušnom prostoru.
 
Iran je takođe obećao da će nastaviti da se suprotstavlja svim letelicama koje budu ušle u njegov vazdušni prostor. Prema iranskoj novinskoj agenciji FARS, general iranske Revolucionarne garde Masud Džazajeri rekao je da će Iran „odlučno odgovoriti na svaku vazdušnu, kopnenu ili pomorsku agresiju“.
 
Predstavnik Pentagona Džordž Litl rekao je juče da se 1. novembra američka nenaoružana letelica tipa Predator nalazila van iranskog vazdušnog prostora u rutinskoj tajnoj misiji osmatranja kada je jedan iranski ratni avion otvorio vatru na nju ali je promašio.
 
Litl je dodao da su Sjedinjene Države obavestile Iran da su spremne da brane svoje snage i da će nastaviti sa osmatračim operacijama iznad Persijskog zaliva u skladu sa američkom predanošću čuvanja bezbednosti u tom području. Predstavnik Pentagona je rekao da Sjedinjene Države ne isključuju vojno ili diplomatsko reagovanje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE