sreda, 23. april 2014

Aktuelno

Sirijska opozicija formira vladu

Vlada bi bila formirana na territorijama pod kontrolom pobunjenika, a premijer će biti izabran na sastanku u Istanbulu, 2. marta

Pobunjenički borac u zaklonu tokom borbi u Tabisehu, severno od Homsa, u SirijiPobunjenički borac u zaklonu tokom borbi u Tabisehu, severno od Homsa, u Siriji
x
Pobunjenički borac u zaklonu tokom borbi u Tabisehu, severno od Homsa, u Siriji
Pobunjenički borac u zaklonu tokom borbi u Tabisehu, severno od Homsa, u Siriji
Veličina slova - +
Glas Amerike
Sirijska opoziciona nacionalna koalicija objavila je nameru da osnuje privremenu vladu u delovima zemlje pod kontrolom pobunjeničkih snaga.
 
Tu vest je danas objavio jedan predstavnik opozicije, posle sastanka u Kairu na kome se razgovaralo o tome da li da se sa vladom predsednika Bašara al-Asada pregovara o miru.
 
Isti predstavnik rekao je da će premijer biti izabran na sastanku predstavnika opozicione koalicije, 2. marta, u Istanbulu.
 
Predsednik Asad nije komentarisao tu vest, koja je objavljena u jeku pojačanog nasilja u zemlji.
 
Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je najmanje 12 ljudi poginulo i više desetina ranjeno u današnjem raketnom napadu na grad Alepo, na severu Sirije. Očekuje se da će broj žrtava nastaviti da raste jer mnogi veruju da pod srušenim zgradama ima još poginulih.
 
U jučerašnjoj seriji bombaških napada u Damasku ubijeno je najmanje 83 ljudi, uključujući više od 60 koji su poginuli u blizini sedišta vladajuće stranke Baas.
 
Pomenuta opservatorija je saopštila da su većina poginulih bili civili, među njima veliki broj dece iz obližnje škole, kao i 17 pripadnika snaga bezbednosti.
 
U severnoj četvrti Barzeh, u kojoj je generalštab sirijske vojske, dogodile su se još tri eksplozije automobila bombi u kojima je poginulo ukupno dvadesetdvoje ljudi, pretežno vojnika.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
22.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...