sreda, 16. april 2014

Aktuelno

Krvavi dan u Damasku

U nizu jučerašnjih bombaških napada u sirijskoj prestonici poginulo je ukupno 83, a ranjeno više stotina ljudi

Prenošenje ranjenika u jednom od niza bombaških napada u Damasku. Snimak je objavila sirijska novinska agencija SANAPrenošenje ranjenika u jednom od niza bombaških napada u Damasku. Snimak je objavila sirijska novinska agencija SANA
x
Prenošenje ranjenika u jednom od niza bombaških napada u Damasku. Snimak je objavila sirijska novinska agencija SANA
Prenošenje ranjenika u jednom od niza bombaških napada u Damasku. Snimak je objavila sirijska novinska agencija SANA
Veličina slova - +
Glas Amerike
Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Britaniji, saopštila je danas da je u seriji bombaških napada u Damasku ubijeno najmanje 83 ljudi, uključujući više od 60 koji su poginuli u blizini sedišta vladajuće stranke Baas.
 
Kaže se da su većina poginulih bili civili, među njima veliki broj dece iz obližnje škole, kao i 17 pripadnika snaga bezbednosti.
 
Pomenuta organizacija kaže da su se juče, pored napada kraj sedišta stranke Baas, dogodile još tri eksplozije automobila bombi, u severnoj četvrti Barzeh u kojoj je generalštab sirijske vojske. U tim napadima poginulo je ukupno dvadesetdvoje ljudi.
 
Pored poginulih ranjeno je još nekoliko stotina osoba, što jučerašnji dan čini jednim od najkrvavijih u sirijskoj prestonici u poslednje dve godine.
 
Od početka rata u Siriji, pre gotovo dve godine, centar Damaska bio je relativno izolovan od nasilja.
 
Sirijski državni mediji nazivaju eksploziju u centru Damaska “terorističkim bombaškim napadom”. U televizijskim snimcima mogla su da se vide okrvavljena i nagorela tela rasuta po ulici.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
15.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...