petak, 27. novembar 2015

Aktuelno

Napadnuta američka ambasada u Ankari

U napadu bombaša samoubice, kraj jednog od ulaza u kompleks američke ambasade u turskoj prestonici, poginuo turski stražar ambasade

Poprište eksplozije kraj jednog od ulaza u kompleks američke ambasade u AnkariPoprište eksplozije kraj jednog od ulaza u kompleks američke ambasade u Ankari
x
Poprište eksplozije kraj jednog od ulaza u kompleks američke ambasade u Ankari
Poprište eksplozije kraj jednog od ulaza u kompleks američke ambasade u Ankari
Glas Amerike
Najmanje jedna osoba ubijena je u napadu bombaša-samoubice kraj kompleksa američke ambasade u turskoj prestonici Ankari. Za sada niko nije preuzeo odgovornost.
 
Funkcioneri kažu da je žrtva bio Turčin koji je radio kao stražar u ambasadi.
 
Novinski saradnik Turskog servisa Glasa Amerike kaže da je stražar poginuo kraj uređaja za bezbednosne provere posetilaca, na ulazu u ambasadu. Pomenuti saradnik rekao je da bezbednosne kamere u tom trenutku nisu radile zbog nestanka struje u tom delu grada.
 
Jedan pripadnik osoblja ambasade izjavio je za Glas Amerike da su svi ulazi u ambasadu blokirani i da je osoblje prebačeno u bezbedne prostorije.
 
Kola hitne pomoći i vatrogasne službe su na poprištu eksplozije.
 
Policija je odmah zabranila pristup širem području u kome se nalazi još nekoliko ambasada. Pirotehničari i policija preduzeli su mere za sprečavanje novih napada.
 
Ovo je bio drugi napad na američka diplomatska predstavništva u Turskoj u proteklih 5 godina. U napadu na američki konzulat u Istanbulu, 2008. godine, poginula su tri napadača i tri policajca.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
27.11.2015
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE