Linkovi

Napadnuta američka ambasada u Ankari


Poprište eksplozije kraj jednog od ulaza u kompleks američke ambasade u Ankari
Poprište eksplozije kraj jednog od ulaza u kompleks američke ambasade u Ankari

U napadu bombaša samoubice, kraj jednog od ulaza u kompleks američke ambasade u turskoj prestonici, poginuo turski stražar ambasade

Najmanje jedna osoba ubijena je u napadu bombaša-samoubice kraj kompleksa američke ambasade u turskoj prestonici Ankari. Za sada niko nije preuzeo odgovornost.

Funkcioneri kažu da je žrtva bio Turčin koji je radio kao stražar u ambasadi.

Novinski saradnik Turskog servisa Glasa Amerike kaže da je stražar poginuo kraj uređaja za bezbednosne provere posetilaca, na ulazu u ambasadu. Pomenuti saradnik rekao je da bezbednosne kamere u tom trenutku nisu radile zbog nestanka struje u tom delu grada.

Jedan pripadnik osoblja ambasade izjavio je za Glas Amerike da su svi ulazi u ambasadu blokirani i da je osoblje prebačeno u bezbedne prostorije.

Kola hitne pomoći i vatrogasne službe su na poprištu eksplozije.

Policija je odmah zabranila pristup širem području u kome se nalazi još nekoliko ambasada. Pirotehničari i policija preduzeli su mere za sprečavanje novih napada.

Ovo je bio drugi napad na američka diplomatska predstavništva u Turskoj u proteklih 5 godina. U napadu na američki konzulat u Istanbulu, 2008. godine, poginula su tri napadača i tri policajca.
XS
SM
MD
LG