četvrtak, 26. novembar 2015

Aktuelno

Parlamentarni izbori u Izraelu

Izraelci danas glasaju na opštim izborima za koje se očekuje da će osigurati treći mandat premijeru Benjaminu Netanjahuu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu glasa na današnjim opštim izborimaIzraelski premijer Benjamin Netanjahu glasa na današnjim opštim izborima
x
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu glasa na današnjim opštim izborima
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu glasa na današnjim opštim izborima
Glas Amerike
U Izraelu se danas održavaju parlamentarni izbori na kojima će, kako se očekuje, Benjamin Netanjahu osvojiti treći po redu premijerski mandat. Najnovija ispitivanja javnog  mnjenja pokazuju da će njegova stranka Likud i nacionalistička stranka Izael Beitenu – u prevodu Izrael naš dom - osvojiti većinu poslaničkih mesta, dok znatno zaostaju glavna opoziciona, Laburistička stranka i krajnje desničarska stranka Jevrejski dom.  
 
Netanjahu će morati da uđe u koaliciju kako bi obezbedio većinu u Knesetu od 120 poslaničkih mesta.  Do sada, nijedna izraelska partija nije uspela da obezbedi većinu poslaničkih mesta na izborima.
 
Nova izraelska vlada biće suočena sa nekoliko izazova, kao što su povećana diplomatska izolacija zemlje zbog politike prema Palestincima, usporena ekonomija i mogućnost da Iran razvije nuklearno oružje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
25.11.2015
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE