sreda, 23. april 2014

Aktuelno

Erdogan: Pariska ubistva su interno razračunavanje

Turski premijer kaže da je ubistvo tri kurdske aktivistkinje u Parizu možda rezultat unutrašnjih razmirica i da Turska nije umešana u to

Ožalošćene kurdske žene u Parizu kraj portreta ubijene aktivistkinje Fidan DoganOžalošćene kurdske žene u Parizu kraj portreta ubijene aktivistkinje Fidan Dogan
x
Ožalošćene kurdske žene u Parizu kraj portreta ubijene aktivistkinje Fidan Dogan
Ožalošćene kurdske žene u Parizu kraj portreta ubijene aktivistkinje Fidan Dogan
Veličina slova - +
Glas Amerike
Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je ubistvo tri kurdske aktivistkinje u Parizu možda posledica internih sukoba. Jedna od njih je osnivački član organizacije Kurdske radničke partije PKK, koja se bori za veću autonomiju kurdske manjine u Turskoj. Tela tri aktivistkinje juče su pronađena u prostorijama informativnog centra njihovog udruženja u Parizu.
 
Premijer Redžep Tajip Erdogan je istakao da su vrata centra bila zaključana iznutra i da su žene mogle da otvore vrato samo nekome koga su poznavale.
 
Učesnici kurdskih protesta u Parizu optužili su tursku vladu da stoji iza pomenutih napada.
 
Francuska policija je saopštila da su tela ubijenih žena, ubijenih vatrenim oružjem, nađena u četvrtak rano ujutro.  Jedna od žrtava je Sakina Canzis, poznata kao osnivački član PKK.  U toku je dalja istraga.
 
Do incidenta je došlo u jeku pregovora između turske vlade i zatvorenog pobunjeničkog vođe Abdulaha Odžalana za okončanje 28-godišnje pobune Kurda.
 
Učesnici jučerašnjih demonstracija u Parizu izvikivali su optužbe da je turska vlada odgovorna za ubistva tri aktivistkinje, a da je francuski predsednik Fransoa Oland bio upoznat sa tim.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
22.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...