četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno

Smena kineskog rukovodstva

Kineski predsednik Hu Đintao povukao se sa položaja šefa Komunističke partije u roku redovne smene rukovodstva koja se događa svakih 10 godina

Dekoracije u Velikoj sali naroda u Pekingu, u kojoj se održava kongres kineske Komunističke partijeDekoracije u Velikoj sali naroda u Pekingu, u kojoj se održava kongres kineske Komunističke partije
x
Dekoracije u Velikoj sali naroda u Pekingu, u kojoj se održava kongres kineske Komunističke partije
Dekoracije u Velikoj sali naroda u Pekingu, u kojoj se održava kongres kineske Komunističke partije
Veličina slova - +
Glas Amerike
Kina se sprema da obelodani imena novih najviših lidera koji će pomagati sledećem predsedniku i premijeru da se izbore sa glavnim izazovima kao što su usporavanje ekonomskog rasta i širenje javnog nezadovoljstva zbog korupcije vlasti.

Novi lideri će sutra stupiti na podijum u Velikom holu naroda u Pekingu u okviru proglašenja članova narednog Stalnog komiteta Politbiroa, koji odlučuje o svim najvažnijim stvarima u zemlji.

Gotovo je sigurno d će u Stalnom komitetu biti i verovatni novi predsednik Ši Đingping i novi premijer Li Kećijang, koji su bili članovi i dosadašnjeg devetočlanog Stalnog komiteta.

Ostalih sedam članova odlazi u penziju, ali još nije zvanično saopšteno ko će ih zameniti. Postoje i pretpostavke da će broj članova Stalnog komiteta da se smanji sa devet na sedam.

Kineski predsednik u odlasku Hu Đintao, danas je otišao sa položaja šefa Komunističke partije, završnog dana partijskog kongresa, na kojem se svakih deset godina menja vodeća garnitura u zemlji. Očekuje se da na njegov položaj u partiji sutra bude imenovan njegov potpredsednik, Ši Đinping.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...