četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno

Prisustvo u Avganistanu posle 2014.

Sjedinjene Države razmatraju angažovanost američkih oružanih snaga u Avganistanu posle povlačenja borbenih trupa 2014. godine

Američki sekretar za odbranu, Lion Paneta
Američki sekretar za odbranu, Lion Paneta
Veličina slova - +
Glas Amerike
Američki sekretar za odbranu Lion Paneta kaže da se Pentagon i Bela kuća dogovaraju o prisustvu američkih oružanih snaga u Avganistanu posle povlačenja borbenih trupa, 2014. godine.

Paneta je novinarima u vojnom avionu na putu za Australiju, danas rekao da je komandant koalicionih snaga u Avganistanu, general Džon Alen, podneo plan za dalje podržavanje antiterorističkih akcija i obučavanje avganistanskih snaga.

U međuvremenu, nemački ministar odbrane Tomas de Majzer doputovao je danas u Avganistan gde će razmotriti sadašnju predaju bezbednostih zadataka avganistanskim snagama.

On je rekao da će Nemačka u roku od nedelju dana odlučiti o svom sledećem koraku u procesu postepenog povlačenja nemačkih snaga iz Avganistana.

Nemačka ima oko 4900 vojnika u Avganistanu i taj kontingent je treći po veličini u okviru koalicionih snaga.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...