četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno

Nova posada krenula ka svemirskoj stanici

Tri nova člana posade krenula ka Međunarodnoj svemirskoj stanici ruskom raketom tipa Sojuz

Sleva na desno: američki astronaut Kevin Ford i ruski kosmonauti Oleg Novicki i Jevgenij TarelkinSleva na desno: američki astronaut Kevin Ford i ruski kosmonauti Oleg Novicki i Jevgenij Tarelkin
x
Sleva na desno: američki astronaut Kevin Ford i ruski kosmonauti Oleg Novicki i Jevgenij Tarelkin
Sleva na desno: američki astronaut Kevin Ford i ruski kosmonauti Oleg Novicki i Jevgenij Tarelkin
Veličina slova - +
Glas Amerike
Ruska raketa Sojuz lansirana je danas sa uzletišta u Bajkonuru sa novom tročlanom posadom ka Međunarodnoj svemirskoj stanici.
 
Raketa Sojuz poletela je danas po planu iz Kazahstana sa američkim astronautom Kevinom Fordom i ruskim kosmonautima Olegom Novickim i Jevgenijem Tarelkinom. Od njih trojice samo je Ford ranije leteo u svemir.
 
Kroz dva dana njih trojica pridružiće se američkoj astronautkinji Suniti Vilijams, kosmonautu Juriju Malenčenku i japanskom astronautu Akiju Hošideu, koji su već na stanici.
 
Raketa Sojuz je trenutno jedina letelica kojom ljudske posade mogu da stignu do stanice, otkada je agencija NASA povukla iz upotrebe orbitere tipa šatl.
 
Nova posada će se na stanici baviti eksperimentima sa iz medicine, biologije i fizike, kao i razvojem novih tehnologija.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...