Linkovi

Hejgel položio zakletvu


Republikanac Čak Hejgel položio zakletvu na položaj novog Sekretara za odbranu
Republikanac Čak Hejgel položio zakletvu na položaj novog Sekretara za odbranu

U obraćanju zaposlenima u Pentagonu, novi sekretar za odbranu je priznao da su pred Sekretarijatom izazovi zbog automatskog smanjenja budžeta

Bivši američki senator Čak Hejgel položio je zakletvu kao novi sekretar za odbranu, posle ogorčene borbe da njegova nominacija bude potvrđena u Senatu i svega par dana pre nego što bi američka vojskla mogla da se suoči sa rezovima u budžetu u iznosu od više milijardi dolara.

U obraćanju zaposlenima u Pentagonu, Hejgel je priznao da su pred Sekretarijatom za odbranu izazovi zbog automatskog smanjenja budžeta, takozvanog "sekvestra", koji treba da stupi na snagu prekosutra ukoliko Kongres ne preduzema akciju da ga spreči.

Hejgel je rekao da će sekretarijat morati da nađe način da se suoči sa "realnošću". On je naglasio da SAD moraju da sarađuju sa svojim saveznicima i obećao da će učiniti sve u svojoj moći da bude lider kakvog Sekretarijat za odbranu i zemlja očekuju i zaslužuju.

Senat je sinoć, posle skoro dvonedeljenog odlaganja glasao u punom sastavu o svom bivšem kolegi i potvrdio njegovu nominaciju sa 58 glasova za i 41 protiv.
XS
SM
MD
LG