Linkovi

"Rejvensi" osvojili Superboul


Igrač Baltimor "Rejvensa", Rej Luis, sa pobedničkim trofejom
Igrač Baltimor "Rejvensa", Rej Luis, sa pobedničkim trofejom

Baltimorski „Rejvensi“ su osvojili drugi šampionski trofej u istoriji tima, pošto su sinoć u Nju Orleansu, pobedili San Francisko "Fortinejnerse"

Baltimorski „Rejvensi“ su osvojili drugi šampionski trofej u istoriji tima, pošto su sinoć u Nju Orleansu, u 47. finalu američkog fudbala, Super boulu, pobedili San Francisko Fortinejnerse sa 34 – 31.

Na početku drugog poluvremena meč je prekinut 34 minuta zbog nestanka struje. Do tada „Rejvensi“ su potpuno dominirali, vodili su sa 28:6 i činilo se da će lako pobediti. Međutim, posle pauze, „Fortinajnersi“ su se primakli na 31:29 i u nekoliko navrata imali priliku da potpuno preokrenu rezultat.Kvoterbek Rejvensa Džo Flako, proglašen je za najkorisnijeg igrača.

On je imao tri dodavanja za "tačdaun". Utakmicu je obeležio i prvi duel dva brata trenera u istoriji Superboula - Džona i Džima Harboa. Na kraju je slavio stariji brat Džon. Rejvensi su se pre 17 godina iz Klivlenda preselili u Baltimor, a 2001. godine prvi put su osvojili Superboul, kada je „najkorisniji igrač“ bio Rej Luis.

Luis sinoć nije imao zapaženiju ulogu, ali je bio u centru pažnje, pošto mu je to bio poslednji meč u 17-ogodišnjoj karijeri. Američka televizija Si-Bi-Es naplatila je u proseku četiri miliona dolara po reklami - koje su prikazivane tokom utakmice i trajale po 30 sekundi.

To su najskuplje reklame u istoriji Superboula. Sinoćnji poraz tima iz San Franciska bio je prvi od ukupno šest nastupa u Super boulu. Računa se da je direktan prenos meča posmatralo sto miliona ljudi širom sveta.
XS
SM
MD
LG