Linkovi

Bojana u osmini finala u Melburnu


Bojana Jovanovski na turniru u Vašingtonu prošlog leta
Bojana Jovanovski na turniru u Vašingtonu prošlog leta

Srpska teniserka do najvećeg uspeha na gren slem turnirima stigla pobedom nad 42-godišnjom Japankom Kumiko Date Krum

Srpska teniserka Bojana Jovanovski pridružila se Novaku Đokoviću, Janku Tipsareviću i Ani Ivanović u osmini finala Otvorenog prvenstva Australije.

Do najvećeg uspeha u karijeri, 21-godišnja Beograđanka stigla je trijumfom nad dvostruko starijom Japankom Kumiko Date Krum - 6:2 i 7:6.

Za prvo gren slem četvrtfinale Bojana će se sastati sa američkom tinejdžerkom Sloun Stivens, koja je bila bolja od Britanke Lore Robson.

Najveće iznenađenje šestog dana turnira u Melburnu priredio je Francuz Žeremi Šardi, koji je u pet setova eliminisao 6. nosioca Huana Martina del Potra. Del Potro je posle zaostatka od 2:0 u setovima uspeo da izjednači, ali ne i da prvi put u karijeri napravi veliki preokret.

Još dva meča rešena su u pet setova, Žil Simon je dobio duel dva Francuza sa Gaelom Monfisom vrlo slično kao Šardi - Del Potra, dok je Italijan Andrea Sepi dva puta bio u zaostatku, ali na kraju eliminisao Hrvata Marina Čilića.

Rodžer Federer i Endi Mari nastavili su sa pobedama bez izgubljenog seta, ali su dueli Federer - Tomić i Mari - Berankis bili bar donekle kompetitivni u odnosu na rivale u prva dva kola.

Kod teniserki, favoritkinje su bile sigurne, s tim da je braniteljka titule Viktorija Azarenka izgubila prvi set na turniu protiv Amerikanke Džejmi Hempton.

Serena Vilijams je pobedila Japanku Ajumi Moritu sa 2:0, a plasman u osminu finala obezbedile su i Dankinja Karolina Voznijacki, Italijanka Roberta Vinči, i Ruskinje Svetlana Kuznjecova i Marija Kirilenko.
XS
SM
MD
LG