Linkovi

Vulin: Obezbediti sigurnost za sve


Episkop raško-prizrenski Teodosije je danas u manastiru Gračanica sluzio Božićnu liturgiju, kojoj su pored pravoslavnih vernika prisustvovali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović
Episkop raško-prizrenski Teodosije je danas u manastiru Gračanica sluzio Božićnu liturgiju, kojoj su pored pravoslavnih vernika prisustvovali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji je prisustvovao centralnoj proslavi Božića na Kosovu, ocenio je da je ovo istorijska godina u kojoj će biti donete važne odluke.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin pozvao je danas u Gračanici medjunarodnu zajednicu da u skladu sa svojim mandatom obezbedi sigurnost svima koji žive na Kosovu.

Vulin koji je prisustvovao centralnoj proslavi Božića na Kosovu ocenio je da je ovo istorijska godina u kojoj će biti donete velike i važne odluke.

“Ovo je godina nade, godina u kojoj je Srbija izašla pred ceo svet i rekla kako vidi pravdeno i trajno rešenje za Kosovo i Metohiju”, rekao je novinarima nakon božicne liturgije u Manastiru Gračanica direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin. “Ovo je godina u kojoj očekujemo od celog sveta, i međunarodne zajednice da razume i prihvati, glasno kaže da ne može biti pravednog i trajnog rešenja bez saglasnosti Srbije i Srba koji žive na Kosovu i Metohiji", rekao je Vulin.

Vulin je pozvao medjunarodnu zajednicu, a posebno UNMIK i EULEKS da se, kako je kazao, ponašaju u skladu sa obavezama koje su preuzeli od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i svima koji žive na Ksoovu obezbede sigurnost i vladavinu prava.

"Ovo je, nadajmo se, poslednji put da se predsedniku Republike Srbije zabranjuje da bude sa svojim narodom i da se između njega i njegovog naroda ispreči sila. Mi tražimo od UNMIK-a da se ponaša u skladu sa svojim mandatom i ovlašćenjima i da obezbedi vladavinu prava na Kosovu i Metohiji", kazao je on.

Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je podsetio da već 12 godina oko 200.000 Srba sa Kosova Božić dočekuje van svojih domova . Centralna proslava Božica na Kosovu održana je u manastiru Gračanica, a božicnoj liturgiji koju je služio episkop raško-prizrenski Teodosije pored stotinak vernika prisustvovali su i komandant KFOR-a Folker Halbauer i specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar.
XS
SM
MD
LG