Linkovi

Novak i Ana u finalu Hopman kupa


Đoković i Ivanović na Hopman kupu 2006.
Đoković i Ivanović na Hopman kupu 2006.

Sedam godina pošto su kao 18-godišnjaci po prvi put učestvovali na egzibiciji u Pertu, Đoković i Ivanović sada imaju priliku da osvoje trofej

Novak Đoković i Ana Ivanović plasirali su se u finale Hopman kupa. Sedam godina pošto su kao 18-godišnjaci prvi put učestvovali na egzibicionom turniru nacija u australijskom Pertu, Đoković i Ivanović konačno će imati priliku da osvoje trofej i nadoknade ono što su propustili prošle godine, kada su izborili finale, ali morali da odustanu zbog Anine povrede.

U odlučujućem meču u grupi A, protiv seklekcije Nemačke, i Novak i Ana odigrali su sjajno u pojedinačnim mečevima, a onda krunisali trijumf pobedom u miksu.

Đoković, koji je 2008. već igrao finale Hopman kupa sa Jelenom Janković, nadigrao je veterana Tomija Hasa, prepustivši mu svega dva gema - 6:2 i 6:0 za sat vremena igre, dok je Ivanović bila još ubedljivija protiv Tatjane Malek - 6:0 i 6:1. Nemica, koja je u ekipi zamenila povređenu Andreu Petković, u celom meču osvojila je svega 15 poena!

Sve u svemu, Ana je u sva tri meča ove nedelje igrala sjajno, izgubivši protiv Italijanke Skjavone, Australijanke Barti i Nemice Malek svega 10 gemovau šest setova.

U dublu, Tomi Has se povukao zbog povrede, pa je Malek igrala sa Australijancem Tanasijem Kokinakisom, a rezultat je bio 6:2 i 7:5 za Srbiju. U sutrašnjem meču za titulu Novak i Ana igraju protiv španske kombinacije Anabel Medina Gariges i Fernando Verdasko.

Janko u polufinalu Čenaja


A dok se Ana Ivanović i Novak Đoković budu borili za trofej Hopman kupa, Janko Tipsarević igraće polufinale ATP turnira u indijskom Čenaju, gde drugi reket Srbije tradicionalno počinje takmičarsku godinu.

Tipsarević, koji je prošle godine u finalu izgubio od Miloša Raonića, danas je u četvrtfinalu bio bolji od Japanca Go Soede - 6:2 i 6:4, iako je njegov protivnik odlično počeo meč i poveo sa 2:0.

U ostalim mečevima u Čenaju, neočekivane poraze doživeli su 6. teniser sveta Tomaš Berdih, i bivši šampioni Hrvat Marin Čilić i Švajcarac Stanislas Vavrinka, tako da Tipsarevića u polufinalu čeka 23-goidšnji Slovenac Aljaz Bedene, koji je eliminisao Vavrinku.

U drugom polufinalu igraće Španac Roberto Bautista Agut, koji je pobedio Berdiha, i Francuz Benoa Pere, koji je eliminisao Čilića.

Pobedniku turnira pripašće ček na 70 hiljada dolara i 250 poena za ATP rang-listu.
XS
SM
MD
LG