Linkovi

Škole u Njutaunu ponovo rade


Plišane igračke i poziv na molitvu za Njutaun koje su ožalošćeni stanovnici ostavili kraj jednog drveta na gradskom groblju u Njutaunu
Plišane igračke i poziv na molitvu za Njutaun koje su ožalošćeni stanovnici ostavili kraj jednog drveta na gradskom groblju u Njutaunu

Učenici svih škola, osim one u kojoj se prošle nedelje dogodio masakr, od danas ponovo pohađaju nastavu

Od danas ponovo su otvorene škole u Njutaunu, u Masačusetsu, gradu u kome se dogodio jedan od najtežih masakra u američkoj istoriji.

Nastava je obnovljena u svim školama osim osnovne škole Sendi huk, u kojoj je u petak naoružani mladić ubio dvadesetoro dece i šestoro odraslih pre nego što je izvršio samoubistvo.

Gradski funkcioneri kažu da će psiholozi i policajci biti na usluzi svim učenicima, nastavnom i drugom školskom osoblju. Oni takođe kažu da je u toku sprovođenje plana za premeštanje učenika škole Sendi huk u jednu nekorišćenu školu u obližnjem gradu Monrou.

Policija veruje da je 20-godišnji Adam Lanza ubio svoju majku u njenoj kući i sa njenim oružjem došao u školu. Lanza se ubio kada se policija približavala školi. Inspektori još ne znaju šta je bio motiv njegovog napada.

U međuvremenu, danas su sahranjene još dve žrtve – šestogodišnjaci Džejms Matioli i Džesika Rikos. Prva dva šestogodišnja dečka sahranjena su juče dok su druge sahrane planirane za kasnije ove nedelje. Ispred zgrada sa pogrebnim salama ožalošćeni ostavljaju mnoge bukete cveća, plišane mede i anđele od papira.
XS
SM
MD
LG