Linkovi

Miroslav Mišković u pritvoru


Vlasnik Delta holdinga, Miroslav Mišković (arhivski snimak)
Vlasnik Delta holdinga, Miroslav Mišković (arhivski snimak)

Jutros je u Beogradu priveden i zadržan vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković, kao i njegov sin Marko - zbog sumnji u malverzacije u slučaju Nibens grupe.

Jutros je u Beogradu priveden i zadržan vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković, kao i njegov sin Marko - zbog sumnji u malverzacije u slučaju Nibens grupe. Vest o privođenju Miškovića bacila je u drugi plan vesti iz Brisela.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da jučerašnja odluka Saveta ministara EU govori da je Srbija dosta postigla na putu evropskih integracija, ali i da treba da nastavi reforme. Na godišnjoj skupštini Stalne konferencije gradova i opština Dežer je ocenio da je ta odluka poruka Srbiji da je EU želi kao svoju članicu i da u procesu evropskih integracija EU i Srbija zajedno prelaze taj put.

Zadovoljstvo odlukom Brisela izrazili su i premijer Ivica Dačić i potpredsednica Vlade Suzana Grubješić, ali su vesti iz Brisela potpuno bačene u drugi plan nakon jutrošnjeg privođenja i zadržavanja vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka.

Uz Miškoviće i vlasnika kompanije Nibens grupa Mila Đuraškovića još sedam osoba je privedeno u istrazi slučaja "Nibens grupa" zbog malverzacije u privatizaciji putarskih preduzeća, a kako je istakao potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ispituju se i drugi predmeti kao "Delreal" i "C market” koji su vezani za Miroslava Miškovića.

Miroslavu i Marku Miškoviću određen je pritvor od 48 sati, a oni se, zajedno sa Đuraškovićem sumnjiče da su nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 miliona evra.

Posle privođenja Miškovića, ministar građevinarstva Velimir Ilić je prvi reagovao rekavši da je, u vreme dok je bio ministar saobraćaja u Vladi Vojislava Koštunice bio protiv ulaska Miškovića u putarska preduzeća:

"Ne može jedan ćovek da uđe i u putnu privredu, avioindustriju, agrar, banke, osiguranje, trgovinu. I svugde da bude monopolista. To nije vodilo ničemu i ja sam se oštro suprotstavljao ulasku u putnu privredu. Međutim, on je to ipak kupio i to je bilo sve problematično", ističe Ilić.

Gotovo sve stranke u Skupštini Srbije pozdravljaju započetu borbu korupcije, a LDP je poručila da će poverovati u dobre namere sadašnje vlasti tek kada usvoji deklaraciju LDP-a o sistemskoj borbi protiv korupcije:

"Ne valja što se borba protiv korupcije vodi kao politička kampanja. Dokaz za to je da tabloidi znaju više i pre nego tužilac", primećuje Zoran Ostojić.

Dodatno ulje na vatru u ovom slučaju dolila je informacija po kojoj je Miroslav Mišković na saslušanju u policiji navodno rekao da će brzo izaći iz pritvora, kao i da potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić neće dočekati da večeras gostuje na jednoj televiziji.

I dok Miškovićevi advokati tvrde da vlasnik Delta Holdinga nije pretio Vučiću, potpredsedniku Vlade je u međuvremenu maksimalno pojačano obezbeđenje.
XS
SM
MD
LG