Linkovi

Završena parnica protiv Dominika Stros-Kana


Dominik Stros Kan na naslovnim stranicama francuskih dnevnika
Dominik Stros Kan na naslovnim stranicama francuskih dnevnika

Postignuto poravnjanje u parnici između bivšeg direktora Medjunarodnog monetarnog fonda, Dominika Stros-Kana i hotelske sobarice

Jedan sudija u Njujorku je saopštio da je postignuto poravnjanje u parnici između bivšeg direktora Medjunarodnog monetarnog fonda, Dominika Stros-Kana i hotelske sobarice koja ga je optužila da ju je seksualno napastvovao.

Sudija je taj sporazum najavio na jučerašnjem pretresu o poravnjanju.

Francuski ekonomista i političar, Dominik Stros-Kan, uhapšen je maja 2011. U Njujorku, pošto ga je hotelska sobarica, Nafisatu Dialo, optužila da ju je napao kad je došla da pospremi njegovu sobu u jednom luksuznom njujorškom hotelu. Tužioci su kasnije oslobodili Stros-Kana krivice rekavši da Dialo ne bi bila svedok od poverenja.

Taj skandal je primorao Stros-Kana da podnese ostavku na položaj direktora Medjunarodnog monetarnog fonda i odustane od potencijalne kandidature za predsednički položaj u Francuskoj.

On je takodje suočen sa optužbama u Francuskoj da je umešan u organizovanje zabava bogatih muškaraca sa prostitutkama. Sud će o tom slučaju doneti presudu kasnije ovog meseca.
XS
SM
MD
LG