Linkovi

Ambasador Srbije pri NATO-u izvršio samoubistvo


Ambasador Srbije pri NATO-u Branislav Milinković (arhivski snimak)
Ambasador Srbije pri NATO-u Branislav Milinković (arhivski snimak)

Prema medijskim izveštajima, Milinković se ubio na aerodromu u Briselu tako što je skočio s ograde garaže

Ambasador Srbije pri NATO-u Branislav Milinković izvršio je juče samoubistvo na aerodromu u Briselu

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je da je Milinković tragično preminuo u 52. godini u Briselu. Ambasador Milinković koji bio je ugledan diplomata i pravnik. Službovao je u Beču i Briselu. Ostaje u sećanju svojim kolegama kao vrsni diplomata, svestrani intelektualac i plemenit čovek, navodi se u saopštenju ministarstva.

Prema medijskim izveštajima, Milinković se ubio na glavnom međunarodnom aerodromu u Briselu tako što je skočio s ograde garaže. Zvaničnici navode da se Milinković neposredno pre tragedije ćaskao i šalio se sa kolegama u garaži, kada je odjednom otišao do ograde, popeo se na nju i bacio sa visine od oko deset metara.

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izrazio je duboku ožalošćenost zbog tragične smrti Branislava Milinkovića. "Izražavam duboko saučešće njegovoj porodici i voljenima. Ambasador Milinković bio je veoma poštovan predstavnik svoje zemlje. Na položaju sprskog ambasadora pri NATO-u zadobio je poštovanje i divljenje svojih kolega ambasadora". Predstavljao je veliku vrednost za svoju zemlju. Izvanredno je radio i veoma će nedostajati u sedisštu NATO", poručio je Rasmusen.

Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je saučeće porodici srpskog ambasadora . "Sinoć sam obavešten o tome, istraga belgijske policije je u toku. Očigledno je reč o samoubistvu. Koji su motivi, koji su razlozi, teško je u to ući", rekao je Dačić, koji se nalazi u poseti Briselu.

Branislav Milinković je 2009. godine postavljen za ambasadora Srbije pri NATO-u u Briselu, gde je već od 2004. godine bio specijalni izaslanik šefa diplomatije tadašnje SCG pri Severnoatlantskoj alijansi.
XS
SM
MD
LG