Linkovi

Iran: "Zarobljena" američka letelica


Na ovoj fotografiji iranske državne televizije vidi se, kako Iranci tvrde, neoštećena ScanEagle bespilotna letelica
Na ovoj fotografiji iranske državne televizije vidi se, kako Iranci tvrde, neoštećena ScanEagle bespilotna letelica

SAD demantuju tvrdnju Iranske državne novinske agencije FARS da je iranska vojska “zarobila” američku bespilotnu izviđačku letelicu

Portparol američke Mornarice je saopštio da nijedna bespilotna letelica nije oborena, demantujući jutrošnju informaciju iranske državne novinske agencije FARS da je iranska vojska “zarobila” američku bespilotnu izviđačku letelicu na području Persijskog zaliva.

Međutim, američki predstavnik je izjavio da su sve američke bespilotne letelice na Bliskom istoku na broju. Iranski mediji su izvestili da su američku letelicu “sken eagle” ulovili pripadnici jedne pomorske jedinice iranske Revolucionarne garde, dok je prikupljala informacije. Nisu izneti detalji o mestu i načinu na koji je “sken eagle” uhvaćen.

Prošlog meseca Iran je potvrdio izveštaj Pentagona da su dva iranska ratna aviona otvorila vatru na jednu ne naoružanu američku bespilotnu letelicu. Iranska Studentska novinska organizacija navodi da je ministar odbrane Ahmad Vahidi saopštio da su iranske oružane snage preduzele akciju protiv nepoznate letelice koja je povredila vazdušni prostor te zemlje.
XS
SM
MD
LG