Linkovi

Nove borbe u blizini Damaska


Amaterski snimak razaranja u sirijskom gradu Homsu koji su juče napali sirijski ratni avioni
Amaterski snimak razaranja u sirijskom gradu Homsu koji su juče napali sirijski ratni avioni

Vladine snage započele veliku ofanzivu u blizini međunarodnog aerodroma u Damasku.

Sirijski aktivisti saopštili da su vladine snage danas započele obimnu ofanzivu u blizini međunarodnog aerodroma u Damasku dok su se diplomate i predstavnici više od 60 zemalja i organizacija založili za pojačanje pristiska na vladu sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava navodi da su noćas posle ponoći izbili žestoki sukobi kraj glavnog puta koji vodi ka aerodromu. Prema raštrkanim izveštajima iz tog područja dve osobe su ranjene kada su pobunjenici uništili nekoliko vojnih vozila kraj aerodroma.

Za sada nije poznato da li je aerodrom otvoren. Aviokompanije Egipta i Ujedinjenih arapskih emirata juče su obustavile letove za Siriju. U većem delu Sirije danas su već drugi dan prekinute internet i telefonske veze.

Prekidanje veze sa internetom, potvrđeno od strane dve američke kompanije koje prate stanje na toj mreži, prvo je u 20-mesečnom ustanku protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada. Sirijske vlasti su do sada prekidale telefonske veze i pristup internetu samo u oblastima u kojima su vladine snage sprovodile krupnije operacije.
XS
SM
MD
LG