Linkovi

Borbe za predgrađa blizu Damaska


Zgrada oštećena u vazdušnim napadima sirijske vojske u Erbinu, blizu Damaska
Zgrada oštećena u vazdušnim napadima sirijske vojske u Erbinu, blizu Damaska

Borbe su se pojačale u trenutku dok predsednik iranskog parlamenta Ali Laridžani treba da se sastane sa sirijskim predsednikom

Aktivisti su saopštili da se nastavljaju borbe između sirijske vojske i pobunjenika radi preuzimanja kontrole u predgrađima južno od glavnog grada Damaska.

Borbe su se pojačale u trenutku dok predsednik iranskog parlamenta Ali Laridžani treba da se sastane sa sirijskim predsednikom Bašarom Al Asadom. Laridžani je razgovarao prethodno sa svojim sirijskim kolegom Džihadom Al Lahamom.

Sirijski državni mediji objavili su da je predsednik iranskog parlamenta optužio regionalne sile za izazivanje problema u Siriji i naglasio potrebu za demokratskim reformama. Sirijski aktivisti za ljudska prava naveli su juče da je više od 40 hiljada ljudi ubijeno tokom sirijskog konflikta od početka pobune protiv režima Bašara Al Asada u martu prošle godine.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je za Glas Amerike da broj ubijenih uključuje oko 28 hiljada civila i pobunjeničkih boraca, oko 1400 dezertera i oko 600 neidentifikovanih osoba.
XS
SM
MD
LG