Linkovi

Novak obeležio početak i kraj 2012.


Đoković pozira fotoreporterima sa trofejem pobednika završnog turnira sezone
Đoković pozira fotoreporterima sa trofejem pobednika završnog turnira sezone

Najbolji teniser sveta trijumfom na završnom turniru sezone u Londonu osigurao dovoljnu bodovnu prednost da ne mora da brine bar do proleća

Najbolji teniser sveta Novak Đoković završio je 2012. onako kako je i počeo. Devet i po meseci pošto je u najdužem gren slem finalu u istoriji pobedio Rafaela Nadala, najuspešniji srpski sportista osvojio je i drugi trofej na završnom turniru sezone u karijeri - prvi, otkad se turnir 2009. "preselio" u London.

Bilo je to odgovarajuće finale veoma uspešni i dramatične sezone, s obyirom da je na kraju prvi rekt sveta za nijansu bio bolji od drugog na svetskoj rang-listi Rodžera Federera. U sinoćnjem duelu u londonskoj "O2 Areni", Srbin je osvojio samo jedan poen više od Švajcarca (96:95), koji je u oba seta prvi dolazio do brejka, ali je Đoković još jednom pokazao da se nikad ne predaje i da nema boljeg kada se radi o izvlačenju iz teških situacija.

Posle dva sata i 15 minuta igre, 25-godišnji Beograđanin stigao je do 6. titule ove sezone, koliko ima i Federer, a uvećao je i bodovnu prednost, koja mu garantuje da bar do proleća neće biti ugrožen na prvom mestu svetske rang-liste.

Sledi finale Dejvis kupa između Češke i Španije predstojećeg vikenda, a onda posle dužeg vremena osetna pauza, praktično do kraja januara, kada u Melburnu počinje Australijen Open, na kome Đoković drugu godinu zaredom brani titulu.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG