Linkovi

Karzai: Spremni da preuzmemo odgovornost


Avganistanski predsednik Hamid Karzai i generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen na zajedničkoj konferenciji za medije u Kabulu
Avganistanski predsednik Hamid Karzai i generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen na zajedničkoj konferenciji za medije u Kabulu

Sve su češći pozivi da se pripremi plan za ubrzano povlačenje i prenos bezbednosti na avganistanske snage pre kraja 2014.

Predsednik Hamid Karzai izjavio je da su avganistanska policija i vojne snage spremni da preuzmu potpunu odgovornost za bezbednost, ukoliko koalicione snage odluče da ranije odu iz Avganistana.

Karzai je to rekao na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare u Kabulu, sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fogom Rasmusenom.

Jedanastogodišnja misija u Avganistanu je sve manje popularna među članicama NATO-a i sve su češći pozivi da se pripremi plan za ubrzano povlačenje i prenos bezbednosti na avganistanske snage pre kraja 2014.

Međutim, Rasmusen je rekao novinarima da se "vremenski raspored ne menja" i da su "svi rešeni da obavljaju svoju borbenu misiju do kraja 2014". Pre konferencije, Rasmusen je Avganistanskom servisu Glasa Amerike izjavio da je uveren da će avganistanske bezbednosne snage biti u stanju da preuzmu potpunu odgovornost do predviđenog roka.
XS
SM
MD
LG