Linkovi

Počela prodaja Ajfona 5


Devoja u Hong Kongu ponosno pokazuje svoj "ulov" u prodavnici kompanije "Epl"
Devoja u Hong Kongu ponosno pokazuje svoj "ulov" u prodavnici kompanije "Epl"

Analitičari očekuju da će do kraja meseca "Epl" prodati i do 10 miliona primeraka

Širom sveta danas je počela prodaja Ajfona 5, a nestrpljivi kupci disciplinovano su stajali u redovima ispred prodavnica kompanije "Epl", ne bi li već prvog dana došli do najnovijeg modela pametnog telefona američkog tehnološkog giganta.

Prvi koji su dobili priliku da u ruci "osete" novi Ajfon bili su poklonici kompanije "Epl" u Aziji i Australiji.

U centru Sidneja, neki od kupaca, čekali su i cela tri dana ispred prodavnice kako bi već danas kupili popularni uređaj.

U Hong Kongu, zaposleni u "Eplovoj" prodavnici uzvikivali su "Ajfon 5, Ajfon 5" i pojedinačno se pozdravljali sa svakim od kupaca, koji su jedan po jedan ulazili u radnju.

U Minhenu, neki su hrabro podnosili temperaturu blizu nule, a redova je bilo čak i u Parizu, gde su neki od "Eplovih" zaposlenih stupili u štrajk tražeći bolje beneficije.

Iako se poslednjih dana sve više čuju kritike nove aplikacije za mape na Ajfonu 5, "Epl" tvrdi da za novim telefonom vlada do sada nezapamćeno interesovanje i da je u prva 24 sata dobio više od dva miliona zahteva za kupovinu, dvostruko više od prethodne verzije 4S. Analitičari očekuju da će do kraja meseca "Epl" prodati i do 10 miliona primeraka.
XS
SM
MD
LG