Linkovi

Zlato za Milicu Mandić!


Milica Mandić proslavlja pobedu u finalu olimpijskih igara
Milica Mandić proslavlja pobedu u finalu olimpijskih igara

Reprezentativka u tekvondou osvojila treću medalju za Srbiju u Londu, rukometašice Crne Gore osvojile srebro

Pretposlednjeg dana Olimpijskih igara u Londonu reprezentacija Srbije konačno je osvojila prvu zlatnu medalju, treću ukupno. Obezbedila ju je reprezentativka u tekvondou Milica Mandiću, u kategoriji do 67 kilograma.

Mandić je danas ostvarila četiri pobede, uključujući i trijumf nad olimpijskom šampionkom iz Pekinga pre četiri godine, Meksikankom Marijom del Rosario Espinosom u četvrtfinalu. U finalu je bila bolja od Francuskinje An-Karloin Žraf.

U finalu olimpijskog turnira za rukometašice, selekcija Crne Gore izgubila je od Norveške - 26:23 (13:10) i tako osvojila srebrnu medalju. U borbi za treće mesto, Španija je pobedila Južnu Koreju 31:29.

Takođe danas, srpski kajakaš Marko Novaković osvojio je sedmo mesto u finalu trke jednosjeda na 200 metara, dok je kajakašica Nikolina Moldovan u istoj disciplini zauzela 3. mesto u B finalu.

Pretposlednji dan u Londonu obeležila je štafeta Jamajke 4x100 metara na čelu sa najbržim čovekom današnjice Juseinom Boltom, koja je ubedljivo odbranila zlato iz Pekinga, uz novi svetski rekord - 36 sekundi i 84 stotinke. Druga je bila štafeta SAD, treća Trinidada i Tobaga.
XS
SM
MD
LG