Linkovi

Zimonjić i Bozoljac pobedili braću Brajan!


Novak Đoković (levo) i ostali članovi srpskog tima slave pobedu Nenada Zimonjića i Ilije Bozoljca (ogrnuti u srpsku zastavu) nad američkim dublom, braćom Brajan
Novak Đoković (levo) i ostali članovi srpskog tima slave pobedu Nenada Zimonjića i Ilije Bozoljca (ogrnuti u srpsku zastavu) nad američkim dublom, braćom Brajan

Srpski tandem doneo verovatno ključan poen u četvrtfinalu Dejvis kupa, protiv najboljeg dubla sveta

Dejvis Kup reprezentacija nalazi se na korak od plasmana u polufinale prestižnog takmičenja, pošto su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac priredili prvoklasno iznenađenje drugog dana takmičenja u Bojsiju, u savezonoj državi Ajdaho i u fantastičnom meču, posle skoro četiri po sata igre pobedili - kako mnogi veruju - najbolji dubl svih vremena, braću Boba i Majka Brajana. Bilo je 7:6 (5), 7:6 (1), 5:7, 4:6 i 15:13, za srpski dubl, koji nije igrao zajedno čitavih godinu dana, i koji je pored specijaliste za dubl Zimonjića činio 27.godišnji Bozoljac, rangiran ispod 300. mesta u singu i 1.150. u dublu na svetskoj rang listi.

Te brojke - kako su kasnije priznali američki teniseri i njihov selektor Džim Kurijer - nisu ništa značile u duelu u "Tako Bel Areni". Bozoljac je odigrao "meč života", servirao i vraćao sjajno, bio više nego dobar na mreži, i zajedno sa vipšestrukim gren slem šampionom Zimonjićem zasluženo stigao do možda najvećeg iznenađenja u dosadašnjem toku ovogodišnjeg Dejvis Kupa. Bilo je to prvi put u njihovoj Dejvis Kup karijeri da su braća Brajan izgubili dva meča zaredom, s obzirom da su ih u prvom kolu, takođe u SAD, pobedili Brazilci Melo i Soareš.

Oba tima osvojila su po 217 poena u meču, ali je najočiglednija razlika bila na servisu, gde su Zimonjić i Bozoljac praktično "oduvali" rivale sa 36 asova, naspram svega 12 braće Brajan, i po broju "vinera", kojih je srpski dubl imao čak 45 više (125-80).

Zimonjić i Bozoljac imali su prilike da reše meč i ranije, ali su propustili dve brejk lopte u trećem setu, i dve u devetom gemu petog seta, da bi konačno iskoristili jednu na servis Majka Brajana u 27. Amerikanci su tek u narednom gemu, na servis Zimonjića imali prve dve prilike za "brejk", ali ih je Zimonjić sa dva sjajna servisa spasao, a nedugo zatim, doneo ogromnu pobedu Srbiji, pred odlučujuće singlove u kojima se po raspredu sastaju Novak Đoković i Sem Kveri i - ako bude potrebe - Viktor Troicki i Džon Izner.
XS
SM
MD
LG