Linkovi

Kraj za Srbiju na Mondijalu u Južnoj Africi


Srpski reprezentativac Zoran Tošić posle jednog od golova Australije
Srpski reprezentativac Zoran Tošić posle jednog od golova Australije

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Svetskom kupu u Južnoj Africi, posle poraza od Australije u poslednjem kolu grupe D. Australija je trijumfovala - 2:1, ali je takođe eliminisana zbog slabije gol razlike u odnosu na Ganu, koja je izgubila od Nemačke - 1:0.

"Orlovi" su imali terensku incijativu u prvom poluvremnu, propustili nekoliko izglednih prilika, ali je Asutralija bila opasnija u nastavku, i svoje šanse pretvorila u golove preko Tima Kejhila u 69. i Breta Holmana u 73. minutu. jedini pogodak ya Srbiju postigao je Marko Pantelić, šest minuta pre kraja.

Izabranici Radomira Antića jurili su drugi gol u zavšnici, koji bi ih odveo u drugu fazu, ali je bolju priliku imala Australija u nadoknadi vremena, kada je golman Vladimir Stojković odlično intervenisao.

Ranije danas, Engleska je ostvarila prvu pobedu na Svetskom kupu - 1:0 protiv Slovenije i osigurala plasman u osminu finala, ujedno eliminisavši Slovence, zbog pobede Sjedinjenih Država u duelu sa Alžirom. Amerikanci su u meču u Pretoriji, koji je sa tribina pratio bivši predsednik Bil Klinton, dominirali tokom 90 minuta, ali su odlučujući pogodak postigli tek u nadoknadi vremena, preko kapitena i najiskusnijeg igrača Lendona Donovana.

Taj gol ih je ujedno odveo na prvo mesto grupe C i u osmini finala čeka ih Gana. Drugi par osmine finala posle današnjih mečeva čine Engleska i Nemačka.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG