Linkovi

Nemačkoj treće mesto u Južnoj Africi


Fudbalska reprezentacija Nemačke osvojila je treće mesto na Svetskom kupu u Južnoafričkoj Republici. Trostruki svetski šampioni pobedili su u Port Elizabetu selekciju Urugvaja, dvostrukog prvaka sveta (doduše poslednji put pre 60 godina) - 3:2 (1:1).

U meču sa nekoliko preokreta poveli su Nemci golom svog najboljeg strelca na ovom Mondijalu Tomasa Milera u 19. minutu. Izjednačio je Edinson Kavani u 28, da bi na početku drugog poluvremena (51. minut) kapiten Urugvaja Dijego Forlan postigao - kao i Miler - svoj peti pogodak na prvenstvu i doveo svoj tim u vođstvo. Nemačka je izjednačila na 2:2 u 56. minutu preko marcela Jansena, a odlučujući pogodak postigao je Sami Kedira u 82. minutu. Poslednju priliku za izjednačenje Urugvaj je imao u trećem minutu nadoknade vremene, ali je Dijego Forlan iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Bio je to sedmi pogodak iz sedam pokušaja za čuvenog oktopoda Pola iz akvarijuma u Oberhauzenu, koji će bez obzira na rezultat sutrašnjeg finala (u kome je predvideo trijumf Španije nad Holandijom) završiti Mondijal sa stopostotnim učinkom kada je reč o predviđanju rezultata selekcije Nemačke. Sutrašnje finale igra se na stadionu "Soker Siti " u Johanesburgu, s početkom u 20 sati i 30 minuta po lokalnom i centrano-evropskom vremenu.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG