Linkovi

Rast profita zbog Mundijala


Američki navijač u Brazilu
Američki navijač u Brazilu

Prema nekim izveštajima prihodi od reklama tokom svetskog prvenstva doneće preko milijardu i po dolara pri čemu najviše koristi imaiti biznisi u Severnoj Americi i Evropi

Svetsko prvenstvo u fudbalu je ušlo u treću nedelju , a reprezentacija Sjedinjenih Država uspela je da se probije u osminu finala. Igra američke selekcije već je privukla nove navijače. Medjutim, nisu samo fudbalski navijači oduševljeni mundijalom. Veliki pobornici mundijala su i barovi i restorani u Vašingtonu.

Mundijal je jedan od najvećih sportskih dogadjaja u svetu gde se 32 reprezentacije takmiče na turniru koji traje mesec dana. A kada neki od timova postigne gol ili ima šansu da postigne gol - zaglušujuća buka čuje se širom sveta.

U „Pablik baru“ na Dupon Serklu ima samo mesta za stajanje za vreme ručka tokom prenosa utakmice izmedju Amerike i Nemačke. Menadžer Džon Gliatis kaže da je to najveća masa posetilaca u protekla dva meseca. Sa toliko mnogo mušterija uveo je dvostruku smenu u kuhinji kako bi svi dobili ono što su naručili.

„Sve ide na tone - pivo, pileća krilca, treba da ih probate“ – američka reprezentacija igra odlično i posao cveta.“

U ovom restoranu lanca „Buffalo Wild Wings“ u Njujorku promet se utrostručio tokom utakmica na mundijalu. Menadžer Džeki Alberisi kaže da je restoran prodao više od 5 hiljada pilećih krilaca kada je Amerika pobedila Ganu.

„U svakom slučaju, očekujemo veće porudžbine u proseku po stolu. Kada se radi o pilećim krilciima očekujemo porast od 20 do 30 odsto.“

Pošto se većina utakmica igra izmedju podneva i 6 popodne na istočnoij obali Sjedinjenih Država ovi restorani mogu da zahvale zaposlenima koji izlaze na pauzu za ručak za njihovu povećanu zaradu.

Konkurencija da se privuku ovi zaposleni navijači je sve intenzivnija. Mnogi resotrani se oslanjaju na društvene mreže da bi obavestili mušterije o specijalnim ponudama tokom mundijala.

Prema nekim izveštajima prihodi od reklama tokom svetskog prvenstva doneće preko milijardu i po dolara pri čemu najviše koristi imaiti biznisi u Severnoj Americi i Evropi. Za lokalne pabove i restorane to je svakako dobro utrošeni novac.

XS
SM
MD
LG