Linkovi

Žene u potrazi za idealnom karijerom


"Trener za karijeru" pomaže ženama da pronadju svoj idealni posao.
"Trener za karijeru" pomaže ženama da pronadju svoj idealni posao.

Jedno od mogućih zanimanja za žene je i da drugim ženama pomažu da nadju svoj posao iz snova. Kristi Mims je instruktor za pronalaženje karijere.

Kristi Mims nije bila zadovoljna svojim poslom, te je u potrazi za idealnim zaposlenjem rešila da se učlani u program za podučavanje o pronalaženju karijere. Kristi je uspela u tome, a zatim i sama postala jedna od instruktora za pronalaženje posla.

Kada je Kristi Mims dobila stalan posao kao instruktor za pronalaženje karijere, odlučila je da se usredsredi na žene. Mims smatra da je ženama potrebno više pomoći nego muškarcima jer one često ne dobijaju ono što žele.

«Osećam njihov bol jer ih zaista razumem. Ja sam prošla kroz isto to».

Mims kaže da mladje žene obično traže poslove koji im pružaju slobodu, dok one starije žele finansijsku sigurnost.

«Ono što sam primetila jeste da je sve učestalija pojava da žene počinju da shvataju da mogu da učine nešto, da mogu da posegnu za snom koji su uvek imale».

Roni Kaplan nije zadovoljna svojim trenutnim poslom finansijske direktorke male porodične kompanije.

«Ne vidim perspektivu jer to je porodična firma, a ja nisam deo te porodice».

Kaplan je medjutim otkrila svoje interesovanje.

«Vremenom sam otkrila da volim da radim na kompjuterskim i sistemima za računovodstvo – da ih instaliram i odredjujem pravila».

Ona kaže da joj je Mims pokazala razne opcije.

«Pomogla mi je da vidim da, ukoliko to želim, mogu da radim za konsultantsku firmu ili da otvorim svoju konsultantsku firmu».

Mims podstiče svoje klijente da vode bogat društveni život.

«Upoznajte što više ljudi. Što više pričajte sa ljudima jer što vas bolje upoznaju, zavole i izgrade poverenje, veća je verovatnoća da će vam pomoći ili pozvati ili pomisliti na vas kada naidju na nekog drugog ko može da vam pomogne».

Društvene mreže, poput Linkdina, postale su vrlo korisne za pronalaženje posla.

«Možete da čujete nešto ili se povežete sa ljudima koje verovatno nikada ne biste upoznali», savetuje svoje klijente Kristi Mims.

Tako je npr. Džefon Peterson pronašla svoj novi posao u konsultantskoj firmi za menadžment.

„Pronašla sam sa kim bih mogla da se spojim preko Linkdina, zatim sam im poslala poruku 'znam da regrutujete za tu firmu ja sam vrlo zainteresovana za ovo, ovo i ovo. Ako se otvori neko radno mesto molim vas pošaljite im moj rezime'.“

Iako je uzbudjena zbog svog novog posla, Peterson kaže da se neće tu zaustaviti.

«Volela bih da imam neki biznis, bilo da sam ja vlasnik ili suvlasnik sa još nekoliko ljudi – biznis koji će imati specifičan uticaj na svet».

Peterson radi sa svojim instruktorom za pronalaženje karijere kako bi ostvarila svoj san.
XS
SM
MD
LG