Linkovi

Preminula Vitni Hjuston


Glumica i pevačica Vitni Hjuston preminula juče u Los Andjelesu
Glumica i pevačica Vitni Hjuston preminula juče u Los Andjelesu

Dobitnica muzičkih nagrada „Gremi“ i filmska glumica Vitni Hjuston, pronađena je mrtva u hotelu „Beverli Hilton“ u Los Anđelesu, u kojem je muzička industrija samo nekoliko sati kasnije organizovala manifestaciju posvećenu njenom životu i delu. Njen pokrovitelj, producent i dugogodišnji prijatelj Klajv Dejvis, govorio je o njoj pre gala priredbe uoči današnje dodele „Gremija“.

„Jednostavno rečeno, Vitni bi želela da se muzika nastavi i njena porodica je tražila da ništa ne menjamo“, rekao je Dejvis. Svi učesnici svečanosti su odavali lično priznanje pevačici koja je preminula u 48. godini života. Nekoliko stotina kilometara dalje, u Misisipuju, „Asošijeted pres“ navodi da je njen bivši suprug, pevač Bobi Braun, uoči sinoćnjeg nastupa izjavio da bi voleo da joj je rekao da je voli, dodavši da mu je „najteža stvar u tom trenutku bio izlazak na pozornicu“.

Policija je saopštila da je Hjuston proglašena mrtvom juče popodne u svojoj sobi na četvrtom spratu hotela „Beverli Hilton“. Predstavnik policije u Beverli Hilsu, Mark Rozen, izjavio je da su policajci i hitna pomoć bili u njenoj sobi svega nekoliko minuta posle hitnog poziva. Policija kaže da uzrok smrti još nije utvrđen, ali da nema vidljivih znakova zločina. Vitni Hjuston je umrla uoči današnje dodele ovogodišnjih nagrada „Gremi“, na koje je kao šestostruka dobitnica došla zajedno sa stotinama umetnika i stvaralaca. Organizatori su najavili da će tokom današnje svečanosti, poštu Vitni Hjuston odati takođe dobitnica „Gremija“, pevačica Dženifer Hadson.

Reagovanja na njenu smrti pristižu sa svih strana. Muzički producent Džimi Džem je rekao da je ironično da se njena smrt dogodila uoči dodele „Gremija“. „Sećate se da je prvi put kada ste videli Vitni da peva na pozornici, to verovatno bilo na ovoj manifestaciji. Ironija je da je to sve ludo... i tragično“, rekao je on. Legendarni pevač Toni Benet je izjavio da je Hjuston bila „najveća pevačica koju je ikada čuo“. Drugi legendarni pevač, Smoki Robinson, izjavio je za Si En En da je Hjuston bila „jedna od najvećih pevačica koja je“ – kako je rekao – „ikada otvorila svoja usta“. Vitni Hjuston je prodala više od 170 miliona albuma i singlova, a njen debitantski album, izdat 1985, prodat je u 25 miliona primeraka u svetu. Njen talenat je iz muzike doveo na film, gde je nastupila u nekoliko hit filmova, među kojima je i „Telohranitelj“.

Poslednjih godina života, imala je probleme sa drogom i alkoholom. Bila je udata za pevača Bobija Brauna od 1992. do 2007. Sa njim ima kćer. Za bračne probleme, često je okrivljavala supruga, koji je 1993. optužen za zlostavljanje porodice. Muzički talenat Vitni Hjuston nije slučajnost. Nju je nadahnuo niz pevača, među kojima su njena majka Sisi Hjuston, rođaka Dion Vorvik i kuma Areta Frenklin, koja je izrazila zaprepašćenje njenom smrću.

XS
SM
MD
LG