Linkovi

Predsedništvo SNS: Vučić kandidat za predsednika


Premijer Srbije Aleksandar Vučić (arhivski snimak)
Premijer Srbije Aleksandar Vučić (arhivski snimak)

Sva nagađanja su danas razvejana i za lidera SPS-a Ivicu Dačića to je logičan potez, dok sadašnji predsednik Tomislav Nikolić smatra da i on i Vučić imaju šanse - u svakom slučaju Predsedništvo SNS-a danas je jednoglasno odlučilo da kandidat naprednjaka za predsednika Srbije bude Aleksandar Vučić.

Predsedništvo Srpske napredne stranke večeras je jednoglasno do-nelo odluku i predložilo Glavnom odboru partije da kao svog kandidata za predsednika Srbije na predstojećim izborima istakne lidera SNS-a i aktuelnog premijera Aleksandra Vučića.

Kako se ističe u saopštenju izdatom posle sednice Predsedništva, Vučić se obavezuje da nastavi razgovore sa sadašnjim predsednikom Tomislavom Nikolićem, i pokuša da obezbedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Srbiji, u nameri da se Srbija odbrani od snaga prošlosti i obezbedi njen dalji napredak.

Takođe, Vučić je dužan je da razgovara sa svim partnerima SNS i, kako se ističe u saopštenju, "pokuša da obezbedi široku narodnu podršku za pobedu na predstojećim izborima". Sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj će biti doneta odluka, zakazana je za petak, 17. februar 2017. godine.

Inače, u vrhu stranke apsolutna većina je za to da Vučić bude predsednički kandidat SNS, jer se, po partijskim procenama, jedino na taj način obezbeđuje pobeda u prvom krugu izbora. Prema izvorima iz SNS-a, ne postoje ozbiljnije primedbe na rad Nikolića, ali njegova kandidatura nosi rizik ulaska u drugi krug izbora, što kako ocenjuju u SNS-u, može da bude opasno u ovakvom rasporedu političkih snaga.

XS
SM
MD
LG