Linkovi

Polarna zima u delovima SAD


Vejavica u Sent Polu, u državi Minesota
Vejavica u Sent Polu, u državi Minesota

Snažna zimska oluja sa niskim temperaturama i obilnim snegom zahvatila je američke države na srednjem zapadu i kreće se ka istoku. Oluja je poremetila drumski i vazdušni saobraćaj, zatočila stotine avionskih punika i dovele do zatvaranja škola.

Nacionalna meteorološka služba danas je izdala upozorenje na opasnost od snažne vejavice za neke delove države Mičigen. Takođe se upozorava na opasnost od jakih vetrova, slabe vidljivosti, dubokih smetova i nestanke struje.

Stanovnici srednjeg zapada i Nove Engleske pripremaju se za ledene vetrove, kišu i sneg.

Do sinoć, nevreme je primoralo otkazivanje blizu 1.400 letova na čikaškom aerodromu "O'Her". Važni putevi su zatvoreni širom pet država – Ilinoisa, Ajove, Mičigena, Minesote i Viskonsina.

U Minesoti, težak sneg urušio je deo teflonom pokrivenog krova sportske arene "Metrodom", u Mineapolisu, sagrađenog od fiberglasa. Važna utakmica Nacionalne lige američkog fudbala (NFL) preseljena je u Detroit i odložena za danas.

U međuvremenu, i na severozapadu Sjedinjenih Država, građani se nose sa rekordnim padavinama. Bujice su odnele delove puteva i poplavile naseljena mesta u delovima države Vašington, gde su upozorenja od poplava i dalje na snazi.

XS
SM
MD
LG