Linkovi

Novo nevreme zahvatilo SAD


U Njujorku je palo 23 centimetra snega
U Njujorku je palo 23 centimetra snega

Žestoka zimska mećava, koja je snegom okovala jugoistočni deo Sjedinjenih Država, dovela je do otkazivanja stotina letova u Njujorku. Iako je Njujork prekrilo 23 santimetara snega, škole su ostale otvorene, a većina ulica je prohodna jer je gradonačelnik Majkl Blumberg objavio vanredno stanje u komunalnim službama.

Zbog loših vremenskih uslova, otkazano je preko 500 letova sa njujorških aerodroma Lagvardija i Kenedi. Nevreme koje se kreće prema severu dobija na intenzitetu tako da se u Bostonu, u državi Masačusets, očekuje oko pola metra snega.

Isti vremenski uslovi izazvali su pravi haos u državama na jugu zemlje, gde su snežne padavine retka pojava, pa su tako mnoge radnje ostali zatvorene, a autoput od Luizijane do Severne Karoline je prekriven slojem leda.

Nacionalna meteorološka služba je objavila danas da je sneg pao u 49 od ukupno 50 američkih država, uključujući Havaje, gde je 18 santimetara snega palo na najvišem vulkanskom vrhu Mauna Kia. Jedina država bez snega, za sada, je Florida.

XS
SM
MD
LG