Linkovi

Santorum se povlači iz trke


Santorum se povlači iz trke
Santorum se povlači iz trke

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Rik Santorum saopštio je da prekida kampanju i obećao da će nastaviti da podržava nastojanja republikanaca da pobede na predsedničkim izborima.

Santorum se obratio novinarima i pristalicama u Getisburgu u Pensilvaniji, samo dan pošto je njegova ćerka Bela puštena iz bolnice, gde je prethodna tri dana provela na lečenju zbog posledica retkog genetskog oboljenja - trizomije 18. Santorum je rekao da je njena bolest navela čitavu porodicu da razmotri prekid predizborne kampanje, i dodao kako se njegova žena i deca raduju što će ubuduće provoditi mnogo više vremena sa Belom.

Da je ostao u trci, bivši senator iz Pensilvanije bi se krajem aprila suočio sa favoritom za republikansku nominaciju, Mitom Romnijem, na teškim primarnim izborima u toj državi. Santorum, koji je svojim pristalicama često govorio da je “spreman za utakmicu”, sada je poručio da je “utakmica daleko od završene”, dodajući da planira da nastavi da se bori kako bi SAD bile “svetionik slobode” širom sveta.

Santorum je prošle godine bio marginalni kandidat, ali je sticao sve širu podršku birača kako su drugi kandidati ispadali iz trke, da bi proteklih nedelja bio na drugom mestu iza Romnija, u trci u kojoj su i dalje bivši predsedavajući Predstavničkog doma Njut Gingrič i kongresmen Ron Pol.


XS
SM
MD
LG