Linkovi

Tramp: "Mediji nameštaju izbore"


Donald Tramp demantuje nedavne navode u medijima da se udvarao ženama protiv njihove volje
Donald Tramp demantuje nedavne navode u medijima da se udvarao ženama protiv njihove volje

Američki republikanski predsednički kandidat, Donald Tramp, danas je priznao da gubi podršku medju ženama, ali je za to okrivio medijske izveštaje o tvrdnjama žena koje su ga, kako navodi, lažno optužile da im se udvarao protiv njihove volje.

Tramp je na svom Tviter nalogu napisao kako nacionalna anketa o javnom mnjenju ukazuje da je njegova trka protiv demokratskog kandidata Hilari Klinton i dalje tesna, ali je dodao "Možete li da verujete izgubio sam veliki broj žena birača na osnovu izmišljenih dogadjaja koji se nikada nisu dogodili. To znači da mediji nameštaju izbore."

U još jednoj poruci na Tviteru on je naveo da su mediji protiv njega "u koordinisanom nastojanju sa kampanjom Hilari Klinton, objavljivanjem vesti o dogadjajima koje se nikada nisu dogodili." Potpredsednički kandidat Hilari Klinton, senator Tim Kejn, ismevao je Trampove navode rekavši u jednom intervjuu da je tvrdnja republikanskog kandidata da Amerika ne može da sprovede pravedne izbore, plod njegove mašte, jer zna da gubi."

Nacionalna anketa organizacije Real Clear Politics ukazuje da Hilari Klinton vodi sa 5,5 odsto. Rezultati još dve velike ankete su objavljeni danas, s tim da anketa Vašington post - ABC ukazuje da je prednost Hilari Klinton nešto manja, odnosno da ona vodi sa 47 odsto prema 43 odsto podrške koju uživa Tramp medju verovatnim biračima na izborima 8. novembra, dok anketa mreže NBC i Vol Strit Džurnala ukazuje da je prednost Hilari Klinton veća odnosno 48 prema 37 posto.

XS
SM
MD
LG