Linkovi

SAD: Finalna trka za naklonost birača


Predsednik Obama maše svojim sledbenicima
Predsednik Obama maše svojim sledbenicima

Obama i Romni krstare Amerikom dva dana pre izbora i drže predizborne mitinge u nekoliko država u kojima su praktično izjednačeni

Predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama i njegov republikanski izazivač Mit Romni, krstare Amerikom dva dana pre izbora i drže kampanjske mitinge u nekoliko država u kojima su praktično izjednačeni. Obama je dan počeo jutros u Nju Hempširu, odakle odlazi u Floridu, potom na severozapad u Ohajo i pred samu ponoć u Kolorado.

Sutra će se vratiti u Viskonsin i Ajovu i održati još jedan miting u Ohaju, pre odlaska u Čikago, gde će provesti izbornu noć. Istovremeno, Romni nastupa na mitinzima u Ajovi, pre odlaska u Ohajo, Pensilvaniju i Virdžiniju. Sutrašnji program obuhvata jutarnji skup u Floridi, pre povratka u Virdžiniju, Ohajo i Nju Hempšir.

Izbornu noć će provesti u Bostonu, u Masačusetsu. Ankete pokazuju da su dva kandidata praktično izjednačana u Koloradu, Floridi, Ohaju i Virdžiniji. Predsednik ima neznatnu prednost u Ohaju i Virdžiniji, dok Romni vodi u Koloradu. Te četiri države su glavne takozvane „neopredeljene države“, koje imaju kritičan značaj za osvajanje 270 elektronskih glasova potrebnih za pobedu.
XS
SM
MD
LG